>Prijs hotelkamers naar recordhoogte

>De gemiddelde prijs van een kamer in de luxere Nederlandse hotels zal dit jaar naar recordhoogte stijgen. Tegelijkertijd lijkt de bezettingsgraad zich te stabiliseren. Dat blijkt uit cijfers die adviesfirma Horwath woensdag heeft gepubliceerd. Horwath onderzocht de prijzen en bezettingsgraden van bijna tweehonderd drie-, vier- en vijfsterrenhotels. Ook werd gekeken naar de begrotingen voor dit jaar. Daaruit bleek dat de gemiddelde kamerprijs dit jaar zal stijgen naar 118 euro, waarmee het oude record van 114 euro uit 2002 voor verbroken zou worden.
De bezettingsgraad nam vorig jaar met 0,3 procent toe tot 72,4 procent van 72,1 procent in 2006. Horwath concludeert dat er een einde lijkt te zijn gekomen aan de herstelperiode in de branche na de dip in 2003, toen de bezettingsgraad was gedaald tot 65,3 procent. De vraag naar overnachtingen kan echter onder invloed van de dreigende recessie in de Verenigde Staten verder afnemen. (Bron: Beursduivel.be)

Reageren

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Waarom moet dit? Meer informatie hier | Sluiten