>Waddeneilanden: Meer volk buiten seizoen

>Strand, zon en terrassen zijn per traditie de troeven van de Waddeneilanden. Maar sport en cultuur zijn minstens zo belangrijk. Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog doen er alles aan om toeristen te trekken buiten juli en augustus, het klassieke hoogseizoen. Strandlopers zijn goud waard. Nee, niet de vogels waarover website vogelvisie.nl onder meer schrijft: ‘In het najaar zijn op de Wadden vaak grote groepen bonte strandlopers te zien.’ Ook de menselijke pendant, de hardloper, tref je vaak aan op Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.
Het eerste weekeinde van november zat Terschelling vol. Wie een onderkomen zocht, klopte vergeefs aan. Uit eten gaan zonder reservering was in West-Terschelling onmogelijk. Rederij Doeksen had extra boten nodig voor het vervoer van de duizenden gasten die het eiland voor even weer de hectiek bezorgde van het hoogseizoen. En dat in de sombere, meestal natte en gure novembermaand. De oorzaak: voor de elfde keer was op het eiland de Berenloop, een wedstrijd over de klassieke 42,2 kilometer die zich afficheert als de mooiste en zwaarste marathon van Nederland. (Bron: Parool)

Reageren

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Waarom moet dit? Meer informatie hier | Sluiten