>Ervaar Wenen uit vogelperspectief

>Het toppertje onder de beste uitkijkpunten over de stad Wenen is de Stephansdom kathedraal. In de noordertoren bevindt zich op 60 meter hoogte een uitkijkplatform. Vrees niet; deze is met een lift bereikbaar. Maar wil je je kuitspieren oefenen, dan kun je in de zuidertoren met de trap omhoog: 343 treden later heb je vanaf de Türmerstube op 72 meter hoogte een prachtig uitzicht over de stad.
Een moderner uitkijkpunt biedt het reuzenrad. Het ‘Riesenrad’ (hoogste punt is 64 meter) in de wijk Prater draait rustig rond en geeft een fantastisch uitzicht over de stad en het park Prater. Rondjes draaien maar dan horizontaal kan ook in de ronddraaiend restaurants van de Donautoren op zo’n 150 meter hoogte.
Leuk te combineren is het uitkijkpunt in het ‘Haus des Meeres’ met een bezoek aan het aquarium. Met een oppervlakte van 3500m2 is het het grootste aquarium van Oostenrijk met onder andere haaien en schildpadden. Het is gevestigd in een luchtafweerbunker (Flakturm) uit de Tweede Wereldoorlog in de buurt van de Mariahilferstrasse. In de toegangsprijs is een bezoek aan het terras op 35 meter hoogte inbegrepen.
www.wienerriesenrad.com | www.donauturm.at | www.haus-des-meeres.at

Reageren

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Waarom moet dit? Meer informatie hier | Sluiten