Duik naar Titanic toeristische trip


In april 2012 is het een eeuw geleden dat de ‘Titanic’ naar de zeebodem zonk. De plek waar de restanten op de zeebodem rusten werden pas in 1985 ontdekt en nu belooft die locatie een toeristische trekpleister te worden. Want in 2012 kunnen de eerste toeristen meeduiken naar de restanten van het schip.

Het drama met de Titanic gebeurde op 14 april 1912. In 2012 neemt Deep Ocean Expeditions toeristen mee naar de plek waar het schip tegen een ijsberg botste. Een boot met 80 mensen aan boord zal uitvaren, maar de bezoekers kunnen slechts per twee afdalen. De reis naar de zeebodem zal ook zeker twee uur duren.

Natuurlijk zal deze bijzondere onderneming voor ophef gaan zorgen,. Immers, de plek is ook het graf van 1.517 mensen die bij het drama het leven lieten. Bovendien zullen de deelnemende toeristen heel veel geld moeten neertellen. Deelname kost namelijk 45.000 euro per reiziger. Volgens Deep Ocean Expeditions is het indrukwekkend om het wrak te bekijken: “De zeebodem is er bedekt met flessen, messen, tassen en koffers”. (Bron: De Morgen)

Reageren

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Waarom moet dit? Meer informatie hier | Sluiten