Sesamstraat in werk Van Gogh


Dit jaar bestaat Sesamstraat in Nederland 35 jaar. Om dit jubileum op een feestelijke wijze te vieren hebben het Van Gogh Museum en Sesamstraat de handen ineen geslagen.

Speciaal voor de 35ste verjaardag van het kinderprogramma is het bekende Van Gogh schilderij De slaapkamer op een groot doek nageschilderd. In de nieuwe compositie worden verschillende Nederlandse Sesamstraat figuren verwerkt. Op maandagochtend 14 november wordt dit bijzondere kunstwerk door Axel Rüger de directeur van het Van Gogh Museum en Sesamstraatacteur Frank Groothof, onthuld. Ook de bekende Sesamstraat figuren Elmo, Tommie, Bert en Ernie en vele schoolkinderen zijn aanwezig. Na dit officiële moment begint voor de kinderen een leuk educatief programma in het museum.

Sesamstraats voornaamste educatieve focus is om op speelse en betrokken wijze de sociaal-emotionele ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren, waarbij de nadruk op diversiteit, alfabetisme en waardering voor cultuur ligt. Dit doen zij op een manier die kinderen heel erg aanspreekt en waar zij zich mee kunnen identificeren. Sesamstraat en het Van Gogh Museum delen hun doel voor de stimulering van culturele educatie van jonge kinderen. Het museum biedt verschillende educatieve kinderprogramma’s aan voor in het museum, maar ook op school. Deze manier van leren en ontwikkelen sluit aan bij de overtuiging van Sesamstraat. Na afloop van het evenement mogen de kinderen op de foto met hun favoriete Sesamstraat personage.

Reageren

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Waarom moet dit? Meer informatie hier | Sluiten