IJszwemmen in Afrika

Om te laten zien wat Oeganda allemaal te bieden heeft organiseert “Painting The City Bright” het Afrikaanse kampioenschap ijszwemmen.

Om te laten zien wat Oeganda allemaal te bieden heeft organiseert “Painting The City Bright” het Afrikaanse kampioenschap ijszwemmen.

Er worden veel bijzondere dingen gedaan om aandacht te vragen voor goede doelen. Een nieuw initiatief gaat iets spectaculairs doen om aandacht te vraag voor zijn doel. Het project “Painting The City Bright” is opgezet om mensen te laten zien dat Oeganda, en de stad Jinja in het bijzonder, veel te bieden heeft voor bijvoorbeeld toeristen. Een van de dingen die ze gaan doen is het organiseren van het Afrikaans kampioenschap ijszwemmen.

Op 11 mei zal er geschiedenis worden geschreven, wanneer op de evenaar de eerste Afrikaanse kampioenschappen ijszwemmen gaan plaatsvinden. De kampioenschappen zullen zowel individueel als in estafettevorm plaatsvinden. De bewoners van Jinja zijn geïnspireerd geraakt door de Noord-Zweedse stad Skellefteå, waar de laatste twee jaar al kampioenschappen ijszwemmen zijn gehouden.Voor dit evenement wordt 50 ton ijs naar de evenaar gehaald om de polaire kou na te bootsen. Het belooft een groot (media!)spektakel te worden.

Naast een estafette is er op 17 en 18 mei ook het evenement “Painting The City Bright”. Om bewustzijn te creëren gaat “Painting The City Bright” de stad Jinja letterlijk en figuurlijk kleur geven. Duizenden mensen zullen de straat opgaan om hun stad op te vrolijken. In de hoofdstraat van Jinja worden in twee dagen 66 gebouwen in vrolijke kleuren geschilderd. Hiermee wil “Painting The City Bright” de bewoners van Jinja inspireren, motiveren en stimuleren.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Waarom moet dit? Meer informatie hier | Sluiten