Zeeolifant als passagier mee op cruise

Het MSC Sinfonia cruiseschip had een bijzondere passagier, namelijk een zeeolifant.

Het MSC Sinfonia cruiseschip had een bijzondere passagier, namelijk een zeeolifant.

Cruises zitten normaal gesproken vol met vakantiegangers, maar een cruise van MSC Cruises heeft een bijzondere passagiers. Zeeolifant Selso voer 2 dagen mee met de Mediterrane cruiserederij om vervolgens te worden vrijgelaten voor de kust van Port Elisabeth, Zuid Afrika. De zeeolifant verbleef eerder een langdurige periode in uShaka Sea World, nadat hij ondervoed werd aangetroffen op een Zuid-Afrikaans strand.

Bijzonder
Het jonge dier, dat oorspronkelijk uit een regio rond Antarctica komt, was duidelijk ver van huis. Om te herstellen en zijn gewicht maar liefst te verdrievoudigen werd het dier naar uShaka Sea World in Zuid-Afrika gebracht. Hier kreeg Selso de best mogelijke verzorging en werd hij bijgevoed tot 180 kilo. Na de jaarlijkse periode van rui was de inmiddels volgroeide zeeolifant van 200 kg klaar om terug te keren naar zijn natuurlijke omgeving.

Cruise
Hiervoor riep uShaka Sea World de hulp van MSC Cruises in. Op 9 januari kwam Selso aan boord van de MSC Sinfonia met een speciale satelliet tag in zijn vacht om zijn gezondheid en locatie voor een jaar na zijn vrijlating te monitoren. Tijdens de cruise werd hij verzorgd door een dierenarts en twee oppassers. Na 2 dagen kwam de zeeolifant aan op de plek van bestemming; de kust van Port Elisabeth, Zuid Afrika.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Waarom moet dit? Meer informatie hier | Sluiten