Frankfurt verheugt zich op Franse kunst


De shop van het Duitse museum

“Vive La Peinture!” – twee van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Franse moderne kunst zijn vanaf de herfst 2017 te bewonderen in Frankfurt. Met de groots opgezette speciale tentoonstelling (13-09-2017 – 14-01-2018) geeft het Städel Museum een volledig nieuwe kijk op de artistieke uitwisseling van deze twee toonaangevende en bevriende collega-schilders.

Vanaf 13 september 2017 zijn in het Städel Museum voor het eerst twee voortreffelijke protagonisten van de klassieke moderne kunst samen te bezichtigen in Duitsland: Henri Matisse (1869–1954) en Pierre Bonnard (1867–1947). Bij deze tentoonstelling staat de meer dan 40 jaar durende vriendschap van de twee Franse schilders centraal. Beiden hielden zich intensief bezig met dezelfde artistieke thema’s: interieur, stilleven, landschappen en vrouwelijk naakt.

De titel van de tentoonstelling, “Es lebe die Malerei!”, verwijst naar de uitroep waarmee Matisse zijn vriend Bonnard op 13 augustus 1925 begroette. Deze paar woorden op een ansichtkaart uit Amsterdam vormden het begin van een meer dan 20 jaar durende briefwisseling die van een diep wederzijds respect getuigt. Beide schilders verhuisden van de kunstmetropool Parijs naar de Côte d’Azur en maakten vanaf daar naam als toonaangevende protagonisten van de Europese kunstscene.

De meer dan 100 schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen en grafische werken van internationale collecties worden aangevuld met talrijke foto’s van Henri Cartier-Bresson, die de kunstenaars in 1944 bezocht aan de Franse Riviera. Meer informatie over de tentoonstelling en online tickets kun je vinden op www.staedelmuseum.de/en/matisse-bonnard.
Informatie over Frankfurt is te vinden op www.frankfurt-tourismus.de/en

Laat een reactie achter