Monumentendag in Gevangenismuseum

Gevangenismuseum Veenhuizen in Drenthe. Foto: Elkedagvakantie


Boeren, Burgers en Buitenlui is dit jaar het thema van Open Monumentendag. Het is verbonden aan talloze gebouwen, monumenten en andere objecten: van boerderijen tot werkplaatsen en markten. In bajesdorp Veenhuizen in Drenthe bevinden zich meer dan honderd Rijksmonumenten en een strakke structuur van kaarsrechte lanen, vaarten en wijken bepalen het beeld in dit dorp.

Wandeling langs karakteristieke panden
Het Gevangenismuseum organiseert op 10 september 2017 vanaf 14 u. een wandeling met gids langs karakteristieke Veenhuizer panden. Een unieke mogelijkheid om deze plekken eens van binnen te bekijken. Veenhuizen is een dorp in Drenthe dat in niets lijkt op andere dorpen. Want Veenhuizen is een voormalige dwangkolonie met statige panden die sterk samenhangen. Ze getuigen van de koloniegeschiedenis, met daaromheen uitgestrekte natuurgebieden. Hier leefden boeren, burgers, paupers en kolonisten op een unieke manier samen. Aanmelden: info@gevangenismuseum.nl (vol=vol!)

Draaidemonstraties Elektriciteitscentrale
Ook niet te missen in het Open Monumentenweekend is de indrukwekkende Elektriciteitscentrale van Veenhuizen. Op zondag 10 september vinden er draai-demonstraties plaats van de unieke Crossleymotor uit 1918. Deze demonstraties zijn een ware belevenis en bij elke demonstratie wordt uitleg gegeven aan belangstellenden.

Wanneer Zondag 10 september
Tijd Tussen 12.00-16.00 uur
Kosten Gratis

Laat een reactie achter