Villa Mondriaan werkt samen met Foam Fotografiemuseum

Een foto gebaseerd op een werk van Mondriaan: Satijn Panyigay, La Pieta (2016) Foto: PR


In samenwerking met Foam Fotografiemuseum Amsterdam presenteert museum Villa Mondriaan in Winterswijk dit najaar de tentoonstelling Jong & Veelbelovend. Het museum koppelt in de tentoonstelling jonge fotografen (t/m 35 jaar) aan een schilderij van de jonge Piet Mondriaan. De fotograaf maakt één of meerdere foto’s, geïnspireerd door dit werk. De foto’s variëren van een letterlijke reproductie tot een abstractie interpretatie. Zij aan zij zullen de foto’s met de werken van Mondriaan worden tentoongesteld, met onder meer werk van Louise te Poele, Eva Roovers en Lonneke van der Palen.

Foam bestaat 15 jaar en organiseert daarom gedurende 2017 onder de noemer Collaborate! uiteenlopende projecten waarin samenwerking centraal staat. Binnen dit kader selecteert het fotografiemuseum jonge getalenteerde fotografen voor de tentoonstelling in museum Villa Mondriaan. De ontwikkeling van jong en vernieuwend talent staat bij beide musea centraal. In Jong & Veelbelovend slaan zij de handen ineen om een spannende wisselwerking tussen jong talent van toen en nu te creëren.

Tentoonstelling: Jong & Veelbelovend
Datum: 29 september 2017 t/m 25 februari 2018
Adres: Zonnebrink 4 (ingang Ratumsestraat), Winterswijk
Openingstijden: 6 maart 2017 t/m 5 nov 2017 di t/m zo 11-17 uur,
7 nov 2017 t/m 5 maart 2018 vr t/m zo 11-17 uur
Informatie: www.villamondriaan.nl of +31 (0) 543 51 54 00

Reageren

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Waarom moet dit? Meer informatie hier | Sluiten