Winter in Rotterdam met optredens in stadhuis

Kerst vieren in Rotterdam.


Dit jaar organiseert Gemeente Rotterdam met een aantal Rotterdamse cultuurinstellingen Winter In Rotterdam in de binnenstad. Een evenementenprogramma dat bestaat uit verschillende onderdelen verspreid over de stad. De aftrap is op 8 december als burgemeester Aboutaleb traditiegetrouw om 18.00 uur de lichtjes van de kerstboom ontsteekt. Tegelijkertijd opent het stadhuis dit jaar ook haar deuren tussen 17.00 uur en 22.00 uur als een feestelijke start van het winterseizoen. Tijdens een avondvullend winterprogramma bij Open Stadhuis kan iedereen, van jong tot oud, gratis deelnemen aan allerlei activiteiten. Naast de jaarlijkse ontsteking van de kerstboom worden er rondleidingen, een muziekprogramma en dansworkshops georganiseerd.

Iedereen in Rotterdam kent het stadhuis. Maar voor de meeste Rotterdammers is het stadhuis ook een beetje mysterieus. Daarom opent de burgemeester de deuren en kan iedereen een kijkje komen nemen. Tijdens deze avond heet hij de winter welkom op het bordes en ontsteekt samen met de artiesten, die tijdens dit feestelijke moment optreden, de kerstboom. Honderdvijftig kinderen van het Pop-upkoor van Zangexpress zingen, onder begeleiding van IKEI (Ieder kind een instrument), liedjes op de trappen van het stadhuis. Gastoptredens van Stadsdichter Derek Otte, zangeres Sharon Doorson en Neda Boin met Sing it maken dit winterconcert compleet.

Na de feestelijke ceremonie wordt het publiek, door Dave van der Wal met zijn Wintervariété, meegevoerd naar de tuin van het stadhuis waar de wintervibes verder tot leven komen met het muziekprogramma The Great Diva’s door het Codarts Poporkest onder leiding van Ronald Kool. Onder het genot van warme chocolademelk kun je luisteren naar nummers van grootheden als Aretha Franklin, Nina Simone en Etta James.
Het aanmelden voor de rondleidingen kan via www.winterinrotterdam.nl

Tijden: 17:00 uur tot 22:00 uur

Locatie: Coolsingel 40, Rotterdam

Laat een reactie achter