>Britse caravanclub bestaat honderd jaar

>>Britse caravanclub bestaat honderd jaar 9Het is 100 jaar geleden dat de gerenommeerde Caravan Club in het Verenigd Koninkrijk werd opgericht. De caravan voor vakantiedoeleinden vindt zijn oorsprong in Engeland. In 1885 bestelde de Schotse arts William Gordon Stables zijn eerste “gentleman’s caravan” bij de Bristol Carriage Company. Hij noemde hem de “Wanderer” en trok er samen met zijn hond en kaketoe het hele land mee door. De “Wanderer” woog maar liefst 2000 kg en bij zijn tochten werd hij vooruitgegaan door een bediende op een driewieler-fiets om onverwachte obstakels te kunnen vermijden P&O Ferries , EnjoyEngland en The Caravan Club voeren op het moment een campagne waarbij op een aantal afvaarten de caravan gratis meekan .The Caravan Club telt tegenwoordig z0’ 365.000 leden en geeft toegang tot 200 toplocaties. Niet-leden kunnen gebruik van de campings van de Caravan Club, maar lidmaatschap heeft het voordeel dat er zo’n £ 7 per nacht bespaard kan worden en ook toegang geeft tot 2500 kleinere landelijk gelegen campings. Meer informatie over de Caravan Club, P&O Ferries en kamperen in Engeland is te vinden op de website: www.enjoyengland.nl/kamperen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.