>Station Rolandseck is nu museum

>>Station Rolandseck is nu museum 8Treinstation Rolandseck bij Remagen aan de Rijn is in aanwezigheid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel geopend als museum. Het is onder meer gewijd aan het werk van de Duits-Franse kunstenaar Hans Arp (1886-1966), die zowel kunstschilder, beeldhouwer als dichter was en ook medestichter van de speels-provocatieve kunstbeweging Dada.
Het Arp Museum Bahnhof Rolandseck is gebouwd in opdracht van de deelstaat Rijnland-Palts en moet een trefpunt zijn van kunst, muziek en literatuur. Het oorspronkelijke stationsgebouw dateert uit 1856. Het fraaie bouwwerk raakte na de Tweede Wereldoorlog in verval en dreigde te worden afgebroken. Totdat een actie om het tot kunstenaarscentrum te bestemmen succes had. Bij Rolandseck stoppen elk uur nog twee treinen: één in de richting van Keulen en één in de richting van Koblenz.
Het werk van Arp bevindt zich in de bovenste verdieping van de nieuwbouw die is ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier. Te zien zijn onder meer werken die zijn geleend van verzamelaars in Europa en de Verenigde Staten. In de overige delen van het museum is werk van andere kunstenaars te zien – onder meer over de geschiedenis en de mythologie van de Rijn. www.arpmuseum.org (Bron: Persbericht)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.