>ANWB: Risico’s door faillissement caravansector

>Vanwege het faillissement van Kip en de aanvraag hiervoor voor andere betrokken caravanfabrikanten (Avento, Chateau, Home Car, Beyerland en Delta) is het mogelijk dat ook een aantal caravandealers in de problemen komt. Voor ANWB-leden die een caravan hebben gekocht en nog op de levering van hun nieuwe caravan wachten, kan dit het risico met zich meebrengen dat vooruitbetalingen of reeds ingeruilde caravan niet terug worden bezorgd. Daarnaast speelt de vraag in hoeverre garantieverplichtingen en onderhoud van bestaande caravanbezitters kunnen worden nagekomen. De ANWB gaat na of bij bedrijven aangesloten bij BOVAG hiervoor een regeling mogelijk is. De ANWB raadt haar leden aan die een van de betrokken caravans hebben gekocht en daarvoor een aanbetaling hebben gedaan of hun inruilcaravan al bij de dealer hebben gestald, met de dealer na te gaan hoe deze aan zijn leveringsverplichting wil voldoen. Zijn er onvoldoende waarborgen voor levering, dan is het aan te raden de aanbetaling terug te vragen, de inruilcaravan van het terrein van de dealer af te halen en de koop te ontbinden.
ANWB-leden met vragen kunnen contact opnemen met ANWB Rechtshulp, bereikbaar via 070-314 7788 of jurinfo@anwb.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.