>Asociale film in Volksbuurtmuseum

>Het Volksbuurtmuseum Wijk C laat vanaf zondag 25 november een documentaire zien over de bestrijding van ‘onmaatschappelijkheid’ in Ondiep en Pijlsweerd, en geeft een impressie van de veranderingen en acties aldaar tijdens de woelige jaren zeventig.
Het is een aanvulling op de huidige tentoonstelling over de Hooipoort, een buurtje in Wijk C. Toen de Hooipoort in 1934 gesloopt werd, verhuisden vele bewoners noodgedwongen naar Ondiep (waar een nieuwe ‘Hooipoort’ kwam) en naar Pijlsweerd.
Vanaf zondag 25 november vertoont het Volksbuurtmuseum dagelijks om 14.00 en 15.00 uur de film “Asociaal noemden ze dat toen”, over wonen onder toezicht in Utrecht.
Deze film (uit 1991) is samengesteld en geregisseerd door dr. Frits van Wel. Door middel van foto’s, documenten en interviews met bewoners is te zien hoe de Stichting Volkswoningen in wooncomplexen in Ondiep en Pijlsweerd opvang voor ‘onmaatschappelijken’ realiseerde.
De Stichting Volkswoningen bestaat van 1957 tot 1975 en houdt zich bezig met ‘ontoelaatbaren’, asocialen, mensen met een afwijkend woon- en leefpatroon, oftewel maatschappelijk onaangepasten. Zij wonen onder toezicht in een aantal projecten van de Stichting.Het Volksbuurtmuseum Wijk C is gevestigd aan de Waterstraat 27 te Utrecht (3511 BW)
Geopend: van dinsdag tot en met vrijdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Tevens geopend: iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 15.00 uur
Telefoon: 030 -2318292

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.