>Brabantse Wal mooiste "bergwandeling"

>De mooiste bergwandeling van de provincie Brabant bevindt zich op en rond de Brabantse Wal, menen de auteurs van het bergwandelboekje van Nederland. Om met de deur in huis te vallen. Het hoogste punt van deze elf kilometer lange wandeling is ook het hoogtepunt. De Maareberg bij Landhuis De Bunt onder Hoogerheide biedt een van de venijnigste klimmetjes van de Wal. Dik vijfhonderd meter lang waan je je in een Duits woud tussen rijzige bomen en heuvels die de idee van een droomvakantie in het Schwarzwald voeden. Maar dan zijn we al halverwege de elf kilometer lange route en heb je als bergwandelaar al heel wat moois achter de rug.
De wandelroute begint braaf bij de Sint-Gertrudiskerk in Ossendrecht, deze zonnige herfstdag kennelijk een carpoolplek van auto’s met een Pools nummerbord. Het is 4 graden. De weg naar de Trambaan gaat over in een machtig glooiend landschap van net geploegde akkers, soms met een groene mat van prei, bieten of grasland. Een statige rij eikenbomen langs het onverharde pad wijst naar plukken bos. Een bed van geoogste suikerbieten wacht op transport. Tranen springen me in de ogen. Het is die snijdend koude oostenwind. Lees het hele verhaal bij BN/de Stem

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.