>Duitse kerstmarkt in Engeland…

>Eens, lange tijd geleden reisden vertegenwoordigers van de burgemeester van het Engelse Lincoln naar het verre Duitsland. Daar bezochten zij hun zusterstad, het mooie Neustadt an der Weinstraße. Eenmaal aangekomen, vielen ze van de ene verbazing in de andere. Op het plein midden in de stad bevond zich namelijk een heuse Duitse kerstmarkt. Overspoeld door glühwein, bratwurst en typische Duitse kerstgezelligheid, besloten de vertegenwoordigers in hun eigen Lincoln ook een kerstmarkt te beginnen.
In 1982 was het eindelijk zover; op het prachtige kasteelplein van Lincoln stonden wel 14 stalletjes en brachten meerdere zangkoren liederen ten gehore. Gezellig was het zeker, sfeervol ook, maar toch miste er iets daar in Lincoln… Was het dan toch dat typische Duitse gevoel van gemütlichkeit dat ontbrak? De vertegenwoordigers besloten de Duitse ingrediënten waarvan zij zo hadden genoten in Neustadt an der Weinstrase toe te voegen aan de markt in Lincoln. En daarom kunnen bezoekers van de Engelse kerstmarkt vandaag de dag ook genieten van bratwursten, glühwein en Duits gebak.
De Engels/Duitse kerstmarkt blijkt een gouden combinatie, want tegenwoordig is de Lincoln Christmas Market de grootste kerstmarkt van Europa. Ook dit jaar zal de Lincoln Christmas Market weer plaatsvinden. In het weekend van 7, 8 en 9 december kunt u genieten van een kerstmarkt zoals u nog nooit eerder heeft gezien. www.discovereastmidlands.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.