>Dwalen door Belgisch slot

>Sinds kort kan men door de gangen en zalen van kasteel Modave in België dwalen met een audiogids aan het oor. Een prima manier om de geheimen van deze voorname plek te ontdekken die sinds 1993 behoort tot het Bijzondere Patrimonium van Wallonië. Het kasteel is volledig ingericht en heet voluit het Château des Comtes de Marchin. Het ligt in een klein dal juist ten zuiden van de Maas bij Huy.
Het kasteel staat op een kalkachtige helling, 60 meter boven het riviertje de Hoyoux. Het huidige kasteel stamt uit de 17e eeuw en werd in opdracht van de Graaf van Marchin, ridder in de Orde van de Kouseband, gebouwd. Het water uit de Hoyoux wordt via een ingenieus systeem naar boven gepompt, een systeem dat later door Marly werd gebruikt om water uit de Seine naar de tuinen van Versailles te pompen. De hoofdgevel is in classicistische bouwstijl opgetrokken, het interieur is van hoge kwaliteit. Vooral het kunstige pleisterwerk op het plafond in de entreehal (=zaal van de lijfwacht) is indrukwekkend en in zeer goede staat. In andere kamers vindt men meubilair, een 18e eeuwse slaapkamer, prachtig parket, schilderijen en beelden.
Info: Kasteel van de graven van Marchin, B-4577 Modave, tel 00.32.85/411369 en info@modave-castle.be en www.modave-castle.be Open van 1/4-15/11/07, van 09-18 uur en van 8/12/07-6/01/08 van 11-18 uur. (Bron: Persbericht)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.