>Kerstfeest in sfeer van Andersen

>Traditiegetrouw is er in Odense op het eiland Funen weer een kerstmarkt in de sfeer van de tijd toen de wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen in de stad woonde. De markt is in het oude centrum. Je kunt er figuren uit Andersens sprookjes tegenkomen, zoals het meisje met de zwavelstokjes. De markt is in de weekends van 1/2 en 8/9 december.
Meer bijzonderheden: VisitOdense, Rådhuset, DK-5000 Odense C., tel. +45 6612 7586, www.visitodense.com en/of www.hcajulemarkedet.dk
In het sfeervolle Fuunse Openluchtmuseum in Odense wordt temidden van de vele oude gebouwen op 25 november en 2 december ouderwets kerst gevierd. Je kunt er o.a. allerlei oude producten proeven, die ter plaatse zijn gemaakt.
Meer info: Den Fynske Landsby, Sejerskovvej 20, DK-5260 Odense S., tel. +45 6551 4601 (Odense BysMuseer), internet www.denfynskelandsby.dk
Meer informatie over Kerst in Denemarken, zie www.visitdenmark.nl/kerst

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.