>Met elektronische gids door natuurpark

>Vakantiegangers kunnen met het Dynamisch Adio-Geo-informatiesysteem door de Drentse en Duitse natuur struinen. En het leuke is: De apparatuur past zich aan hun snelheid aan. Wie gauw, gauw wil, krijgt minder informatie te horen en wie de hele dag de tijd heeft wordt uitgebreid geïnformeerd. Het is een project van Bourtanger veen in Drenthe, het Duitse Emsland en de Grafschaft Bentheim.
Hoe werkt het? Een kleine pocket-pc wordt in de auto geplaatst en onderweg geven bekende stemmen via de autoradio informatie overland en volk. Het systeem levert praktisch “het geluid bij de film”. “De bediening van de apparatuur is kinderlijk eenvoudig. Bij de verhuurstations krijgen de gebruikers een uitvoerige uitleg”, vertelt Manuela Westhuis, projectleider en bedrijfsleider van Grafschaft Bentheim Tourismis e.V. “Het bijzondere aan het systeem: de informatiestroom is afgestemd op de snelheid. Vakantiegangers die langzaam aan doen, krijgen meer informatie dan cahffeurs die een hoger tempo aanhouden”. www.pionierrouten.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.