>Nieuwe eigenaar Bever Zwerfsport

>Bever Zwerfsport, de Nederlandse winkelketen van buitensportartikelen, krijgt voor de tweede keer in korte tijd een nieuwe eigenaar.

Het bedrijf komt in handen van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital, die eerder dit jaar al de Hema overnamen. Dit bevestigde Bever vandaag.

Dat is nog geen maand nadat in oktober de overname van Bever door zijn Belgische branchegenoot AS Adventure Group werd afgerond. Dit bedrijf komt nu voor 263 miljoen euro in handen van de Britten. Directeur Didier Maclaine Pont is blij met deze stap. „De overname zal geen negatieve gevolgen hebben voor Bever”, aldus Maclaine Pont. „Lion is een betrouwbare partner die veel ervaring heeft in de retailsector, en bereid is te investeren.”
Bever wil het aantal winkels in Nederland verder uitbreiden, zegt de directeur, die als directeur aanblijft bij Bever. Nu zijn er 29 vestigingen, waar bijna zeshonderd mensen – grotendeels in deeltijd – werken. „Er is ruimte voor een aantal nieuwe locaties in Nederland.”
Het kwam niet helemaal als een verrassing dat AS Adventure, marktleider in België, een nieuwe eigenaar kreeg. „De eigenaar-directeur is 62 jaar oud. Voor de continuïteit van het bedrijf is het goed dat er een nieuwe eigenaar komt”, aldus Maclaine Pont. (Bron: NRC)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.