>Noordzeeplaatsen en Veluwe best bezocht

>In 2007 brachten Nederlanders 17,6 miljoen vakanties door in eigen land. Ten opzichte van 2006 is dit een daling van 200.000 vakanties. De Noordzeebadplaatsen en de Veluwe zijn onverminderd de populairste binnenlandse vakantiebestemmingen met beiden ruim twee miljoen binnenlandse vakanties, ofwel een marktaandeel van 12%. Op de derde plaats staat Noord-Nederland (Friesland-Groningen-Drenthe) met 1,7 miljoen vakanties. De enige andere Gelderse regio in de Top 10 is de Achterhoek op plek 10 met 680.000 vakanties.
Vooral de campings hadden te lijden onder de natte zomer en dan vooral die kampeerterreinen met veel vaste standplaatsen, zoals stacaravans. Doordat de hotelsector en de bungalowsector wél een goed jaar draaiden is de toeristische omzet op de Veluwe afgelopen jaar desalniettemin gestegen.
Al met al is het Veluws Bureau voor Toerisme niet ontevreden met de jaarresultaten, zoals gepubliceerd in het Continu Vakantie Onderzoek van TNS-NIPO en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen. Wel zal blijvend geïnvesteerd moeten worden in (inter)nationale Veluwepromotie. Evenementen als de Triënnale, een 100 dagen durende internationale landschapsmanifestatie die zich van juni t/m september 2008 afspeelt in onder andere het Nationale Park de Hoge Veluwe en Paleis het Loo, zijn daarvoor van groot belang.
www.develuwe.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.