>Openluchtmuseum viert de winter

>‘Vroeger…toen hadden we nog échte winters’; Opa en oma kunnen er uren over vertellen. De snijdende wind en dikke pakken sneeuw. Het eten was schaars en de nachten pikdonker. Maar, we hadden ook ijsvrij! In het Nederlands Openluchtmuseum komt de winter van vroeger tot leven. Zes weken lang – van 1 december 2007 t/m 13 januari 2008 – gaan we terug in de tijd. Niemand minder dan Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten zijn de allereerste gasten die dit jaar voet, of schaats, zetten op de ijsbaan.
Op zaterdag 1 december om 12 uur ’s middags start de Winter in het Openluchtmuseum; inmiddels een begrip in Gelderland en wijde omtrek. Sinterklaas en zijn Pieten krijgen een warm onthaal op de ijskoude ijsbaan! De Sint is uitgenodigd voor een lekker maaltje pannenkoeken en poffertjes, maar waar blijft toch de stroop? Alle kinderen mogen helpen zoeken en ze vinden vast en zeker ook iets lekkers voor zichzelf.
Ieder weekend en in de kerstvakantie geniet u in het knusse Zeeuwse kerkje van heel diverse muzikale optredens. Kinderen leren breien en bakken een vers broodje boven het kampvuur op het Kindererf. In de vakantie is er speciaal voor hen een spannende lampionnentocht. In de Zaanse buurt warmt u zich bij een stamppotje of een portie poffertjes in de grote nieuwe poffertjeskraam en op het plein is zes weken lang een ambachtelijke wintermarkt met demonstraties en activiteiten en een draaimolen voor de kinderen.
Kijk op www.openluchtmuseum.nl/agenda voor de agenda van dag-tot-dag.
Het museum is van 1 december t/m 13 januari dagelijks open van 12.00 tot 20.00 uur m.u.v. 25 dec. en 1 jan. (gesloten) en 5, 24 en 31 dec. (tot 17.00 uur).

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.