>Reis naar de tijd van Charles Dickens

>In Kent, op een uur rijden van Londen, heeft dit jaar Dickens World de poorten geopend. Een nieuw themapark in een oud jasje. Zou Charles Dickens zich omdraaien in zijn graf of zich in de handen wrijven van genot? Een eigen amusementspark is niet het eerste dat een literair grootmeester van zijn pennenvruchten verwacht. Een Britse ondernemer zag heil in zo’n initiatief en vertaalde de befaamde werken van de negentiende-eeuwse schrijver naar een 89 miljoen euro kostend evenement: Dickens World.
Het contrast tussen Chathams winkelgebied in het Engelse graafschap Kent en het interieur van de nieuwe attractie had niet groter kunnen zijn: Chatham is licht, Dickens World duister. Chatham is akelig modern, Dickens World Victoriaans pover. Chatham is druk, Dickens World muisstil – geen goed teken voor een park dat nog maar net zijn deuren heeft geopend.
De keuze voor Chatham is niet vreemd: Dickens (1812-1870) woonde hier van zijn vijfde tot zijn tiende jaar, toen zijn vader werkzaam was in het betaalkantoor van de marine. Het was in de tijd van de paardenkoetsen, de imposante zeilschepen en de bedrijvige werven – een iets ander beeld dan de plek waar zich nu het pretpark bevindt, ingeklemd tussen een bioscoopcomplex en een Marks & Spencer warenhuis. (Bron: Parool)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.