>Romeinen gingen al op vakantie naar Egypte

>”In Egypte volg je gewoon de windrichtingen”, vertelt de oude man in het koffiehuis. Ga naar het noorden voor de piramides en de drukte van Caïro; volg rivier de Nijl naar het zuiden om de indrukwekkende geschiedenis van de farao’s te ervaren. Het westen biedt je het avontuur en de mystiek van de oneindige Sahara… En in het oosten vind je een geheel andere wereld: De Rode Zee met heerlijke stranden en een fantastische onderwaterwereld met kleurrijke koralen en vissen. Al sinds de Griekse en Romeinse tijd trekken de vele tempels en andere imposante bouwwerken uit het Egyptische rijk vele bezoekers. Vele duizenden jaren later is dit nog steeds het geval. Het is verbazingwekkend hoe de bouwwerken aardbevingen, overstromingen en oorlogen hebben overleefd. Luxor is sinds de antieke tijd onveranderd een bezoek waard gebleven. (Lees het hele verhaal bij Reisgenieten)

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.