>Sherwood Forest zoekt steun publiek

>Op initiatief van de Engelse National Lotery is het Big Lotery Fund (BLF) opgericht. Vanuit dit fonds worden meerdere culturele intiatieven over heel Engeland gesteund. Inmiddels is de ‘wedstrijd’ gevorderd tot de laatste vier deelnemers die strijden om een bijdrage uit het fonds. Opvallend is wel dat de uiteindelijke beslissing ligt bij het stemmende publiek. East Midlands is één van de finalisten met haar voor het behoud van Sherwood Forest en hoopt op de steun van het publiek.
Het nieuwe plan bevat inspirerende vernieuwingen voor Sherwood Forest. Een nieuw bezoekerscentrum zal worden gebouwd geheel in de stijl van Sherwood Forest. De naam ‘the Tree’ is niet toevallig gekozen en deze ‘boom’ zal 35 meter boven de grond een spectaculair uitzicht over Sherwood Forest bieden.
Dit uitzicht zal worden uitgebreid met ongeveer 300 hectare (= 400 voetbalvelden) nieuw bos. Land- en mijnbouw hebben hun tol geëist en om Sherwood Forest weer enigszins op het bos uit de tijd van Robin Hood te laten lijken zulen grote aantallen eiken en berken worden geplant. Verder zal ook hard gewerkt worden aan de (natuurvriendelijke) infrastructuur in het bos en vele gemeenschappen zullen een steentje bijdragen om het bos te onderhouden. (Bron: Persbericht)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.