>Terracotta leger valt in het echt tegen…

>Links van het grote en drukke treinstation van Xi’an staan bussen te wachten om mensen naar het befaamde terracotta leger te brengen. De rit duurt iets meer dan een uur en het belletje aan de achteruitkijkspiegel klingelt zeker 98% van de tijd. Iedereen kijkt dan uit naar het moment dat we China’s beroemste leger mogen aanschouwen. De Lonley Planet vertelt dat het handig is om eerst de video te bekijken zodat de achtergrond helder is. De jaren ’70 film stuurt veel vechtende mannen op ons af en aan het einde weet ik evenveel als in mijn reisgids staat. Het wordt ook aangeraden om met de twee kleine zalen te beginnen voor de grote kuil 1. Kuil 2 is het dichstbij, dus daar beginnen we. (…)Zoals iemand terecht opmerkte: op foto’s zien ze er veel beter uit dan in het echt. Bijna iedereen die ik gesproken heb over deze bezienswaardigheid was wat teleurgesteld in wat er eigenlijk te zien is. Overslaan dan maar? Geen idee, maar lees je goed in voordat je erheen gaat en bedenk waarom je gaat. (Lees het hele verhaal bij Volkskrantreizen) + Lees de reportage van Elke Dag Vakantie.nl over de expositie in Londen

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.