>Volkskrant wint met Iers reisverhaal

>Ierland Toerisme, de marketing organisatie van het eiland Ierland, reikt ieder jaar de Press Award uit, een prijs voor de journalist die gedurende dat jaar de meest indrukwekkende publicatie heeft geschreven. De Press Awards zijn in het leven geroepen door Ierland Toerisme om journalisten te bedanken voor hun enthousiasme waarmee ze Ierland als bestemming op de kaart hebben gezet gedurende het afgelopen jaar. De prijs, een prachtige foto van Ierland en twee vliegtickets die werden aangeboden door Aer Lingus, werd begin deze week uitgereikt door de populaire Ierse zangeres Mary Black, die later op de avond ook een optreden verzorgde in het Luxor Theater. De winaars op een rij:
1)Special interest: Surf ’n Beach met het artikel ‘Let’s have some Craic’ van Thijs Verheij (tekst) en Jan Bijl (foto’s)
2)Dagbladen: Volkskrant Reizen met het artikel ‘En niemand gaat erheen’ van Wil Thijssen (tekst), Guus Dubbelman (foto’s) en Sjoukje Budde (film)
3)Magazines: Reizen Magazine met het artikel ‘Eenzaamheid en mysterie in West-Ierland’ van Hans Bouman (tekst) en Martin Kers (foto’s)
4)Fotografie/Internet: Duik Magazine met het artikel ‘Fly, Drive & Dive in Ierland’ van Udo van Dongen en Arine Maat.

“Wij hebben alle publicaties nauwkeurig doorgenomen en beoordeeld op zowel tekst als fotografie en bovendien hebben wij gekeken in hoeverre het verhaal aansluit bij onze USP’s; warme vriendelijke mensen, levendige cultuur & historie en een prachtig land. Het was een moeilijke keuze, want er zijn veel bijzondere artikelen over Ierland geschreven. Op de winnende artikelen zijn we oprecht heel trots”, aldus Press & Consumer Marketing Executive Karen Volleberg van Ierland Toerisme.
Ierland Toerisme is de marketing organisatie voor het eiland Ierland en omvat zowel de Ierse Republiek als Noord-Ierland. Ierland staat bekend om haar prachtige, ongerepte natuur en indrukwekkende kustlijn, de gezelligheid van dynamische steden en de magie van duizenden jaar oude cultuur en geschiedenis. En met de inspirerende Ierse energie en uiterst vriendelijke mensen is dit veelzijdige en compacte eiland een bezoek meer dan waard. Voor meer informatie zie www.ierland.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.