>Yodelahitie! Sneeuwrecord in Tirol

>Afgelopen dagen is in het Oostenrijkse Tirol meer dan één meter verse sneeuw gevallen. Niet alleen op de gletsjers en de hoger gelegen gebieden, ook populaire wintersportoorden zoals St. Anton en Kitzbühel zijn bedekt onder een 1,5 meter witte laag. Volgens het Tirol Tourist Board is er sinds 30 jaar nog nooit zoveel sneeuw gevallen in november. Dankzij de perfecte sneeuw opende een aantal skigebieden in Tirol al afgelopen weekend de liften. Dit is één maand eerder dan gepland. De condities op de vijf grote gletsjers (Pitztal, Kaunertal, Ötztal, Stubaital en Hintertux),
waar al sinds de herfst kan worden geskied, zijn nu meer dan fantastisch. Deze week wordt er nog meer sneeuw verwacht. De uitzonderlijke sneeuwval in november is volgens de toeristische organisaties de basis voor een veelbelovend winterseizoen in de Tiroler Alpen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.