>Zeilen naar de Zuidpool

>Het is zeker een toepasselijke titel: in Cold zien we heel veel ijs, sneeuw, ijsbergen… Geen wonder: het is het fotoverslag van een zeilreis naar Antarctica, met het logboek van de kapitein. Brrr! Maar ook: wat een prachtig, uniek stukje van de wereld! Waar gaan we heen, deze vakantie? De Turkse kust, de Beierse Alpen, Peru of op kookcursus in Thailand? Nee: naar Antarctica! Tuurlijk!
Hm. Nee, een doorsneebestemming is het zuidpoolgebied nog niet. Maar feit is wel dat steeds meer mensen Antarctica willen zien nu er nog genoeg ijs is. Meestal maken ze de reis op een relatief luxueuze ijsbreker of cruiseschip. Overdag de pinguïns fotograferen, ’s avonds diner dansant. Lees het hele verhaal bij het Parool

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.