>Zelf een vliegtuig bouwen?

>>Zelf een vliegtuig bouwen? 9Eén keer per jaar kunnen bezoekers een kijkje nemen achter de schermen van het Militaire Luchtvaart Museum (MLM) te Soesterberg. Dit jaar stelt het museum zijn werkcentra op zaterdag 10 en zondag 11 november 2007 open voor het publiek. De bezoekers kunnen dan kennis nemen van de bouw van de bovenvleugel van de Fokker C-X en de restauratie van de Lockheed L-12A. In het Werkcentrum Hout wordt gewerkt aan de bouw van een vleugel van de Fokker C-X, één van de boegbeelden van de Nederlandse Militaire Luchtvaart aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Dit project voeren de Stichting Vrienden van het Militaire Luchtvaart Museum en het MLM gezamenlijk uit. De Fokker C-X wordt vervaardigd naar authentiek voorbeeld op basis van de technieken die ook in de jaren ‘30 werden toegepast.
Zin gekregen om je eigen vliegtuigje te bouwen? Kinderen kunnen beide dagen deelnemen aan workshops waarin de principes van het vliegen aan de orde komen waarna een eigen vliegtuigje in elkaar wordt gezet. Aanmelden is niet nodig, de workshops worden de hele middag doorlopend georganiseerd in de workshopruimte van het museum.
www.militaireluchtvaartmuseum.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.