>2007 topjaar voor DFDS Seaways

>DFDS Seaways stevent af op het beste jaar uit haar geschiedenis op de route IJmuiden-Newcastle. De ferrymaatschappij constateert een sterk stijgende belangstelling voor reizen naar Noord Engeland en Schotland. De Nederlandse boekingsresultaten tot nu toe laten een positief beeld zien en een groei van ruim 10%. Op basis van de nu reeds geboekte passagiers voor de rest van dit jaar verwacht DFDS Seaways uiteindelijk uit te komen op het recordaantal van 190.000 passagiers uit Nederland. Dit is een stijging van ruim 10%.
Vooral het aantal mensen dat met een auto op reis gaat, neemt toe. Zo groeit het aantal auto’s aan boord met 10%. DFDS Seaways speelde begin deze zomer al in op de grote vraag naar reizen met de eigen auto naar Engeland en Schotland, toen de Princess of Norway in de vaart kwam op de route IJmuiden – Newcastle. Dit schip heeft ruimte voor 580 personen auto’s, dat is een behoorlijk grotere autocapaciteit dan haar voorganger ‘Queen of Scandinavia’. De stijging van het aantal bezoekers blijkt ook uit de cijfers van Visit Britain. Over het eerste half jaar stijgt het aantal mensen naar heel de UK met 14%.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.