>ANWB: Wintersportdrukte valt mee

>Nederlanders die de kerstdagen buiten de deur doorbrengen moeten vrijdag en zaterdag vooral op de buitenlandse snelwegen rekening houden met files, waarschuwt de ANWB. Volgens de toeristenbond valt het op de Nederlandse wegen mee met de drukte.
In de kerstvakantie gaan 700.000 Nederlanders er voor een paar dagen tussen uit. Door de langere vakantieperiode -veel mensen zijn minimaal vijf dagen vrij- zullen meer vakanties naar het buitenland ondernomen worden. Populairste vakantieland is Duitsland, gevolgd door Belgie en Oostenrijk.
In Nederland zal de drukte erg meevallen, omdat het woon-werkverkeer op vrijdag 22 december heel bescheiden is. Veel mensen zijn dan al vrij. Tenzij er in de Ardennen sneeuw valt, blijft de drukte op de Belgische wegen ook binnen de perken.
Op de Duitse snelwegen is het een ander verhaal. Daar wordt het vrijdagmiddag 21 en zaterdag 22 december erg druk, vooral in het zuiden zal het vakantieverkeer rond München te maken krijgen met lange files.
Ook op de Franse snelwegen is de kans op files groot, vooral op vrijdag 21 en zaterdag 22 december. Daar loopt het verkeer vooral vast rond Parijs en in de Franse Alpen. De verkeersdrukte in Oostenrijk en Zwitserland concentreert zich op de toegangswegen naar de wintersportgebieden. In Zwitserland en Oostenrijk zijn respectievelijk de Gotthardtunnel op de A2 en de Tauerntunnel op de A10 de grootste knelpunten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.