>Belgische reportage over sneeuwhotel

>200 kilometer ten noorden van de Noordpoolcirkel, hoog in Zweden, ligt Jukkasjärvi, een slaperig dorpje dat in de winter niet eens het daglicht ziet. Maar elk jaar in november verandert dit rustige plekje in een bedrijvige bouwwerf.
In twee maanden tijd verrijst op deze plek een extravagant hotel dat gasten van over de hele wereld zal ontvangen. Een hotel zo groot als twee voetbalvelden met 67 kamers waarvan 25 suites en 3 luxesuites, een grote bar, en een ijstheater. Er is zelfs een ijskapel waar elk jaar zo’n 140 koppels trouwen.
35 ijsartiesten van over de hele wereld kleden elke suite op hun manier aan. In het hotel is alles gemaakt van sneeuw en ijs: de muren, het meubilair, de decoratie, alles. Zelfs de glazen waaruit de gasten drinken, zijn gemaakt van ijs. Je glas mee naar huis nemen als souvenir is dus geen aanrader.
Documentaire ‘IJshotel’, zondag 30 december om 12.05 uur en 0.00 uur op BRT Eén.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.