>Keukenhof onderstreept band met Japan

>Zijne Excellentie M. Shibuya, Ambassadeur van Japan, en de heer Jan Kippers, loco burgemeester van de gemeente Lisse, hebben op maandag, in samenspel met de heer Walter Jansen, voorzitter Raad van Bestuur Keukenhof, een Prunus geplant op de Internationale Bloemententoonstelling Keukenhof te Lisse.
Al eeuwen lang bestaan er handelsrelaties tussen Japan en Nederland. Hollanders van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie vestigden als echte buitenlanders een nederzetting op het eiland Decima. Aardewerk en textiel waren in eerste de belangrijkste koopwaar, maar al in de achttiende eeuw werden bloemen heen en weer verhandeld. In 2009 vieren we het jubileum van 400 jaar Japans-Nederlandse handelsbetrekkingen en het 150 jarige bestaan van de Japans-Nederlandse diplomatieke dienst. Mede gezien deze lange en hechte relatie is het een eer dat de Ambassadeur van het Keizerrijk Japan, bereid is deze Prunus te planten.
Het planten van deze eerste lentebloeiende boom is vooral ook een hommage aan de Japanse bezoeker, waarmee het park al jaren een uitstekende band heeft. Steevast komen de eerste bezoekers uit het Land van de Rijzende Zon. In totaal passeerden in 2007 maar liefst 50.000 bezoekers uit Japan de kassa.
De plantactie is voorts een aftrap naar het Cherry Blossom Event, op 19 april 2008. Het evenement wordt niet alleen in Japan, maar ook op Keukenhof grootst gevierd.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.