>Klimaatneutraal naar IJsland vliegen

>Icelandair biedt passagiers de mogelijkheid om hun vluchten te neutraliseren dankzij het IJslandse bedrijf Kolviður, The Iceland Carbon Fund. Het te betalen bedrag is afhankelijk van de lengte van de vlucht en varieert van € 6,50 tot € 23,00 per persoon per enkele reis.

Kolviður streeft naar vermindering van koolstofdioxide in de atmosfeer door middel van het aanplanten van bomen en bosbeheer in IJsland. Het aanplanten van bomen is een internationaal erkende methode voor het binden van koolstof. In IJsland is ontbossing een groot probleem. Ten tijde van de eerste nederzettting bedekten de bossen naar schatting één derde van het land, vandaag de dag is dat nog slechts 1,3%.
De massale ontbossing en ermee samenhangende erosie maken van het land een van de meest geërodeerde landen van Europa. Het aanplanten van bomen in IJsland helpt deze erosie tegen te gaan en de ecologie van het land te herstellen. De bomen worden geplant op aangewezen gebieden middels een langtermijn contract van 90 jaar. De beplanting en het onderhoud van de bossen wordt verzorgd door lokale bosbeheerders. Het fonds werkt nauw samen met wetenschappers op het gebied van klimaatverandering om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Kolviður is tevens gesponserd door de IJslandse regering, Reykjavik Energy en Kaupthing Bank.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.