>Nieuwe audiogids voor Belgisch kasteel

>Sinds kort kan men door de gangen en zalen van kasteel Modave dwalen met een audiogids aan het oor. Een prima manier om de geheimen van deze voorname plek te ontdekken die sinds 1993 behoort tot het Bijzondere Patrimonium van Wallonië. Het kasteel is volledig ingericht en heet voluit het Château des Comtes de Marchin. Het ligt in een klein dal juist ten zuiden van de Maas bij Huy.
Het kasteel staat op een kalkachtige helling, 60 meter boven het riviertje de Hoyoux. Het huidige kasteel stamt uit de 17e eeuw en werd in opdracht van de Graaf van Marchin, ridder in de Orde van de Kouseband, gebouwd. Het water uit de Hoyoux wordt via een ingenieus systeem naar boven gepompt, een systeem dat later door Marly werd gebruikt om water uit de Seine naar de tuinen van Versailles te pompen.
Vanaf Huy leidt een weg door een mooi dal langs een riviertje naar Modave. Het bezoek aan het kasteel kan worden afgesloten met een eenvoudige, goede lunch in de brasserie die zich bevindt in de 300 jaar oude gewelfde kelder van het kasteel. Zoals gebruikelijk wordt het kasteel van Modave gedurende de kerst ondergedompeld in kerstsfeer. Prachtig gedekte tafels, mooie kerstversiering en stemmige muziek in alle zalen van het kasteel met als thema ‘sprookjesachtige legendes’.
Info: Kasteel van de graven van Marchin, B-4577 Modave, tel 00.32.85/411369 en [email protected] en www.modave-castle.be Open van 1/4-15/11/07, van 09-18 uur en van 8/12/07-6/01/08 van 11-18 uur.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.