>Nieuwe portretten in Het Loo

>Paleis Het Loo heeft twee bijzondere staatsieportretten uit 1953-1954 verworven, waarop koningin Juliana en prins Bernhard staan afgebeeld. De schilderijen zijn een geschenk van de Stichting ’t Konings Loo.
Het portret van koningin Juliana is in 1953 geschilderd door de bekende Rotterdamse kunstschilder Karel van Veen (1898-1988). De vorstin is ten voeten uit afgebeeld in een blauwgrijze galajapon van zware satin-duchesse. De weergave van de kleding roept herinneringen op aan het magisch-realistische werk van Carel Willink. Het portret van prins Bernhard is geschilderd in 1954 en beeldt de prins af in een grijs double-breasted pak met de karakteristieke anjer in het knoopsgat. De staatsieportretten van koningin Juliana en prins Bernhard zijn vanaf 18 december tot en met 6 januari 2008 te zien in de Aanwinstenkamer in de Oostvleugel van Paleis Het Loo, geopend van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.