>Op wintersafari door de dierentuin

>>Op wintersafari door de dierentuin 9De winter staat weer voor de deur en daarom worden bezoekers van Dierenpark Wissel uitgenodigd om mee te gaan op een spannende Wintersafari: een frisse rondleiding over dieren in de winter en hun aanpassingen aan het weer. Deelnemers worden verwelkomd met een dampende kop warme chocolademelk met marshmallows en na afloop kunnen ze zich weer lekker opwarmen aan een kop erwtensoep. Voor de jonge deelnemers staat een hotdog klaar. Deze speciale winterrondleiding vindt plaats op verschillende zondagen in december en januari in Dierenpark Wissel. De Wintersafari kost € 5,00 per persoon, dit is exclusief entree. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Mensen kunnen zich kleden tegen de kou door middel van een dikke jas, muts, sjaal en wanten. Ook warme sneeuwlaarzen komen in de winter goed van pas. Maar hoe banen dieren zich een weg door een dik pak sneeuw? Wat doet een pelikaan eigenlijk om warm te blijven en wat doen dierverzorgers om de dieren een handje te helpen in de winter?
Veel dieren beginnen aan een winterrust zodra de temperatuur richting het nulpunt daalt. De wasberen in Dierenpark Wissel kruipen dicht tegen elkaar in een holle boomstam, zodat ze warm de winter doorbrengen. Af en toe worden ze wakker om wat te eten.
Bezoekers kunnen deelnemen aan de Wintersafari op 23 en 30 december en 13 en 27 januari. De winterrondleiding start om 13:30 uur en duurt anderhalf uur.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.