>Overheid lanceert Schiphol forenskaart

>Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat lanceert de Schiphol Forenskaart. Zij reikte vandaag de eerste exemplaren uit aan personeelsleden van drie bedrijven op Schiphol en de bloemenveiling in Aalsmeer. Met de Schiphol Forenskaart slaan vier grote werkgevers en drie overheden de handen ineen om Schiphol per auto goed bereikbaar te houden voor vracht en passagiers. De Schiphol Forenskaart is één van de negen proeven met gratis of goedkoop openbaar vervoer voor forenzen.
In de files rondom de luchthaven loopt het spitsverkeer steeds vaker vast, waardoor de aanvoer van de Mainport Schiphol en Greenport Aalsmeer in gevaar komt. Reden voor KLM, KLM Catering Services, Sodexho Altys en de Bloemenveiling Aalsmeer om hun 30.000medewerkers te vragen tijdens de spits de auto thuis te laten en gebruik te maken van één van de concurrerende alternatieven voor de file. KLM heeft de kaart, die 18 maanden geldig is,zelfs opgenomen in haar CAO.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.