>Overzicht brandstofprijzen voor wintersporters

>De brandstofprijzen in de Europese vakantielanden vertonen grote prijsverschillen. De benzine in de wintersportlanden; Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland is respectievelijk; 28, 20, 11 en 5 procent goedkoper dan in Nederland. Maar het kan net zo makkelijk duurder. LPG is in Oostenrijk Frankrijk, Zwitserland met 24, 22 en 19 procent veel duurder, zie www.UnitedConsumers.com/vakantie
Ruim 1.100.000 Nederlanders vertrekken deze winter naar de sneeuw. 330.000 vertrekken nog dit jaar met de kerst. De helft van de Nederlanders kiest voor Oostenrijk, ongeveer 17% voor Frankrijk, 10% voor Duitsland en 10% voor Zwitserland. De brandstofuitgaven aan een wintersport zijn ongeveer 250 euro. Tank je slim dan bespaar je 30 tot 40 euro, 2 rondjes in de skihut.
In Luxemburg is en blijft de brandstof altijd het voordeligst. Rijdt je anders, dan is het algemene advies voor diesel of benzinerijders; Tank zoveel mogelijk in de wintersportlanden: Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland zelf. Daar is de brandstof het goedkoopst. Met een volle tank uit Nederland vertrekken loont alleen voor dieselrijders. Benzine rijders zijn in Duitsland 5% goedkoper uit. LPG rijders kunnen het beste geen LPG tanken in de wintersportlanden, het is daar altijd veel duurder.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.