>Palin reist meer voor promotie

>Twee dagen was globetrotter Michael Palin even in Nederland, om zijn nieuwe tv-serie en het bijbehorende boek Michael Palins Europa onder de aandacht te brengen. “Ik reis nog meer om mijn werk te promoten dan om het te maken.” Ook in Amsterdam was zijn agenda overvol. Palin had alleen tijd om Artis te zien en een rondvaart te maken. “Maar ook toen werd ik geïnterviewd, dus veel heb ik er niet van mee gekregen.”
Ook op zijn reis had hij het druk. 123 dagen lang door twintig landen van Midden- en Oost-Europa. Na zestig jaar tegen het ijzeren gordijn aan te hebben gekeken, wilde hij eindelijk wel eens over de schutting gluren.
Aan de hand van ontmoetingen met een koning, een president, Miss World, en een hele serie gewone burgers schetst hij het beeld van een gebied in de overgang, gevangen tussen nostalgie en toekomstplannen, Rusland en het Westen. Ook Palin denkt na over zijn eigen toekomst. Lees het hele verhaal (plus filmpje) bij NOS-journaal

Reacties

  1. Jim
  2. Sander

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.