>Portugese dorpen hebben rijke historie

>In de muren van graniet en leisteen bewaren Portugese dorpen verhalen over veroveringen en oude tradities. Breng een bezoek aan deze dorpen en ontdek één van de bestwaarde geheimen in het midden van Portugal. Ze zijn al van ver te herkennen aan de hoge torens van hun middeleeuwse vestingen. Vandaag de dag zijn het vriendelijke dorpen en beschermen zij in hun straten en huizen het échte Portugal: de authenticiteit van zijn volk en de trots van een 900-jarige historie.
Maar dat is niet altijd zo geweest. Deze dorpen werden gebouwd hoog in de bergen, strategisch langs de grens, zodat men vanaf de torens en de muren het omliggende land kon overzien. De koningen en de landheren wisten dat zij daardoor een betere nachtrust zouden hebben. Maar daar vergisten zij zich af en toe in. Arabieren (Moren) en Christenen, Spanjaarden en Portugezen, allemaal hebben zij geprobeerd de vestingen voor zich te winnen en daarom heeft elk dorpje zijn eigen eeuwenoude geschiedenis te vertellen. Of een wat recenter verhaal. Zoals in het geval van Almeida, dat prachtige bolwerk in de 19de eeuw, dat na een heldhaftig, 17 dagen durend verzet, voor de Franse troepen onder Massena moest capituleren. Lees het hele verhaal

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.