>Rode Vari woont nu in Friesland

>In Aqua Zoo Friesland is een nieuwe diersoort geïntroduceerd; de rode vari. De drie roodbruine halfapen gaan de ringstaartmaki’s op het lemureneiland gezelschap houden. De vrouwtjes zijn afkomstig van de Kanaaleilanden en een dierentuin in Duitsland. Vanaf morgen zijn de rode vari’s om de dag op het lemureneiland te bewonderen. Voordat de dieren het lemureneiland konden verkennen, verbleven de dames een paar dagen in hun binnenverblijf om in alle rust aan hun nieuwe omgeving, soortgenoten én verzorgers te kunnen wennen. Morgen is het dan eindelijk zover, ze gaan hun eiland verkennen!
De rode vari is een halfaap die in de natuur alleen op Madagaskar voorkomt. Madagaskar, een eiland voor de oostkust van Afrika, staat bekend om haar unieke flora en fauna. Op Madagaskar leven veel dier- en plantensoorten die nergens anders ter wereld voorkomen, zo ook de rode vari en de ringstaartmaki.
De halfapen op het lemureneiland in Aqua Zoo Friesland bewegen zich vrij tussen bezoekers, die via een brug het eiland kunnen bereiken. De bezoekers wanen zich op het lemureneiland op Madagaskar en kunnen deze dieren van wel heel dichtbij bewonderen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.