>Schaatsweek in Zweden

>In tegenstelling tot Nederland kent Zweden nog altijd echte winters. Tussen half december en half maart zijn vele meren bevroren. Volop mogelijkheden dus voor schaatsen op natuurijs. Van uitgezette banen op een bij het hotel gelegen meer tot een avontuurlijke schaatstocht waarbij je elke dag verder trekt of een 200 kilometertocht. In Zweden komt iedere schaatsliefhebber aan zijn trekken. Maar daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor andere winteractiviteiten. Onder andere in Östersund, de winterstad van Zweden. Van zaterdag 23 februari tot zondag 2 maart organiseert IJsburo samen met het Toeristenbureau van Östersund een echte (oud)Hollandse week. In deze week wordt voor de schaatsliefhebbers een toertocht uitgezet op het grote meer: de Storsjö. In rondes van 25 km kan iedereen zijn schaatshart weer eens ophalen. Voor de diehards is het mogelijk om maximaal 200 km te rijden. Er wordt koek en zopie verzorgd en wie een medaille wil moet onderweg zijn inschrijfkaart laten stempelen. Meer informatie: www.visitsweden.com, www.turist.ostersund.se en www.nordicskatingcenter.nl
Boekingen: www.ijsburo.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.