>Speedboot op zonne-energie op Miljonair Fair

>Op de Miljonair Fair 2007 presenteert Czeers Solarboats de allereerste speedboot ter wereld op zonne-energie. Het prototype van de Czeers Mk I laat zien dat duurzaamheid niet ten koste hoeft te gaan van een schitterend design, snelheid, exclusiviteit en beleving. Czeers is ontstaan uit het winnende TU Delft Solarboat-team dat in 2006 de Nuon Frisian Solar Challenge met ruime voorsprong won. De winnende boot vormde de basis voor het prototype dat van 6 t/m 10 december 2007 in de Amsterdam RAI te zien zal zijn. Beau van Erven Dorens en Wubbo Ockels hebben elkaar gevonden in hun duurzame missie en onthullen samen de unieke speedboot. De onthulling van deze wereldprimeur vindt op ‘spacy’ wijze plaats op donderdag 6 december om 21.45 uur op stand 135 in de Randstadhal. Ockels is aandeelhouder en een belangrijke adviseur van Czeers Solarboats. Het innovatieve, zonaangedreven vaartuig haalt een snelheid van ongeveer 30 knopen, wat gelijk is aan zo’n 55 km/uur.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.