>Supersnelle gondellift in Innsbruck

>Als eerste stad in Europa heeft Innsbruck (Tirol) een directe verbinding tussen het centrum en de hoge, omringende bergtoppen. Op 1 december is de Nordkettenbahnen officieel geopend. Deze gecombineerde verbinding van trein (funicular) en gondellift brengt de passagiers in een snelle rit van amper 20 minuten van hartje Innsbruck naar 2.269 m hoogte, op de top van de Hafelekar. Het grootschalige project omvat naast de treinverbinding, ook vier stations. De spraakmakende, bekroonde Britse architect Zaha Hadid tekende voor het ontwerp van de stadsterminal en twee stations.
Zaha Hadid, die als eerste vrouw de internationale Pritzker Architectuur Prijs ontving, heeft hiermee al twee projecten in Innsbruck op haar naam staan. Vijf jaar geleden ontwierp zij de nieuwe Olympische skischans in Innsbruck, die hoog boven de stad uittorent. Innsbruck ontwikkelt zich steeds meer als een architectuur stad. Dit levert een boeiende mix op van historische gebouwen en modern design.
Vanaf de bergtop Hafelekar heb je een prachtig uitzicht over de Alpen en de besneeuwde bergtoppen. Op de top is een groot bezoekersplatform, restaurant en zonneterras. De Nordkette heeft ook een klein skigebied met een paar liften en pistes.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.