>Tips voor duurzaam reizen

>Tien tips van Insnet voor duurzame vakanties:
1 Geef inhoud aan je reis door een grondige voorbereiding. Reis niet zomaar ergens naartoe vanwege het goedkope transport. Informeer je niet alleen over wat er te zien en te beleven is, maar ook over gewoonten en tradities, levensomstandigheden, omgangsvormen… Voor verre reisbestemmingen kun je bijvoorbeeld de landenboekjes aanschaffen uit de reeks Te Gast In . Elke uitgave bevat informatie over duurzame projecten, praktische reistips en een literatuuroverzicht.

2 Reis elk jaar één keer voor een lange periode in plaats van verscheidene korte reizen. Onderneem geen verre reizen voor een korte periode.

3 Maak gebruik van het openbaar vervoer . Neem in Europa de trein voor afstanden van minder dan 1.000 kilometer. Kies ook buiten Europa voor transport over land in plaats van voor binnenlandse vluchten.

4 Sluit niet aan bij het clubje van de ‘landenverzamelaars’ die altijd op zoek zijn naar andere maagdelijke gebieden en onbetreden paden. Reis meermaals naar dezelfde bestemming . Op die manier kijk je verder dan de klassieke bezienswaardigheden, leer je de taal van de streek en maak je vrienden.
Lees ze allemaal bij Insnet

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.