>Trein krijgt plek in kasteeltuinen

>Treinliefhebbers opgelet! Donderdag 13 december wordt de 12 ton wegende rangeerlocomotief de Oersik 103 vervoerd van Blerick naar Arcen. De Oersik, eigendom van het Spoorwegmuseum te Utrecht, zal te bewonderen zijn in Kasteeltuinen Arcen tijdens het winterse evenement Winterwonderland. Verwacht wordt dat de tientonner in de loop van de ochtend zal arriveren, na een langzame, uiterst voorzichtige tocht. De locomotief wordt naar Kasteeltuinen Arcen gehaald in verband met de modelspoorexpositie in het Atelier en de Kastanjezaal tijdens Winterwonderland.
De Oersikserie 103-152 werd tussen de jaren 1930 en 1932 in dienst gesteld. De locomotieven werden over het gehele land verdeeld om op middelgrote stations rangeerwerkzaamheden te verrichten. Een Oersik weegt rond de 12 ton en kan vaak niet harder dan 30 kilometer per uur. Inmiddels worden de locomotieven niet meer gebruikt en zijn ze alleen nog te bewonderen in musea en bij particulieren.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.