>Veluwe plant levende boom op beurs

>Een levende boom van ruim drie etages hoog wordt blikvanger van de Vakantiebeurs. Met het planten van deze boom, middenin het Jaarbeurscomplex, wil de Veluwe laten zien een duurzame en milieuvriendelijke vakantiebestemming te zijn. Waar bij veel mensen nog een kleine kunstkerstboom in de woonkamer staat, zetten Natuurmonumenten en het Veluws Bureau voor Toerisme begin januari een giga-hoge levende naaldboom neer in het jaarbeurscomplex, die tot de nok van het plafond van de Beleef-Nederland-hal zal reiken. Gekozen is voor de grove den, de enige inheemse naaldboomsoort die Nederland nog kent en nog volop groeit op de Veluwe. Deze boom kan wel 35 meter hoog worden en een stamomtrek van 5 meter bereiken. Vorig jaar nog is bij het zuid-Veluwse Wolfheze een grove den neergegaan die een stamomtrek had van bijna 4,5 meter en een leeftijd had tussen de 355 tot 405 jaar oud. Het was hiermee één van de oudste dennen van Nederland.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.